Fårbo Mekaniska AB förstärker organisationen!


Fårbo Mekaniska vill ständigt utvecklas och ett steg i den riktningen är att knyta mer erfarenhet till teamet och bilda en extern styrelse. Henrik Saldner kommer att bli delägare och vara en i styrelsen, samt stödja bröderna Roger och Ronnie Berggren som idag leder företaget.

Henrik har sin bakgrund inom SVIA och Animex i Småland, leverantörer av automationslösningar med seende robotar till tillverkningsindustrin. Fårbo Mekaniska som alltid har varit pionjär inom ny teknik inkl. automation har haft SVIA´s högflexible lösningar i sin produktion sedan 15 år. På SVIA/Animex har Henrik varit VD och drivit bolaget tillsammans med grundaren Ari Kesti fram tills ABB köpte upp dem 2016.

Vi frågade Henrik, varför han vill gå in i Fårbo Mekaniska.
– Jag har känt bröderna Berggren i 15 år och vi har alltid haft en mycket bra relation. Som entreprenörer emellan har Roger och jag delat erfarenheter och stöttat varandra mycket öppenhjärtigt när vi träffats genom åren. Roger frågade mig för ett tag sedan om jag skulle vilja vara med i deras nya ”externa styrelse”. Ari och jag har god erfarenhet av att ha extern styrelse, vilket vi hade under många år. En bra styrelse kan hjälpa hemmablinda visionärer och företagsledare att utvecklas och framförallt påskynda företagets utveckling. Att vi dessutom alltid har så grymt roligt när vi ses gjorde det ännu lättare att tacka ja. Jag har nu haft tillfälle att träffa personalen och satt mig in i verksamheten. Fårbo Mekaniska är en imponerande verksamhet. Jag använder min gamla favorit i beskrivningen, ni skall vara stolta men inte nöjda. Med Fårbos grymma personal och allt kunnande, samt bra maskiner med robotar, finns det en bra grund för att ta nästa steg i utvecklingen. Jag ser framemot att få vara del i denna utveckling.